Sezon grillowy 2023 był dla nas przełomowy pod względem produkcji szaszłyków, nasze szaszłyki w tym sezonie były dostępne w całej Polsce. Zbudowaliśmy linie do produkcji szaszłyków razem z automatycznym podajnikiem tacek oraz maszyną pakującą z systemem kontroli wagi on-line. W kolejnym sezonie planujemy wciąż rozwijać projekt „Szaszłyki”, pracujemy na nowymi smakami i innowacyjnymi rozwiązaniami.

Produkcja przemysłowa szaszłyków jest bardzo wymagająca. Podstawą jest połączenie surowca wysokiej jakości z odpowiednimi marynatami tak, żeby uzyskać kruchą i soczystą strukturę mięsa – po przyrządzeniu produktu na grillu lub w piekarniku.
Na satysfakcjonujący poziom odsprzedaży wpływa również smak marynat i przypraw – w Polsce wciąż największe wzięcie mają „klasyczne” smaki grillowe. Kolejnym aspektem są świeże warzywa sprowadzane od lokalnych dostawców, które od razu po pokrojeniu trafiają do produkcji wyrobu gotowego. Całość zapakowana w wygodną porcje ok. 400g w atmosferze ochronnej.

Nasze mięso jest pozyskiwane od certyfikowanych dostawców gwarantujących przestrzeganie praw dotyczących dobrostanu zwierząt oraz wymagań dotyczących bezpieczeństwa żywności. Ponieważ jakość i bezpieczeństwo żywności są naszym priorytetem korzystamy ze stałego nadzoru lekarzy weterynarii. Posiadamy uznany globalnie certyfikat BRC potwierdzający spełnianie wysokich standardów jakościowych, pozwolenia na eksport w UE i poza UE oraz wewnętrzy system HACCP. Naszym priorytetem jest utrzymanie wysokiej jakości i bezpieczeństwa żywności na każdym etapie produkcji – dzięki analizatorowi FOSS na bieżąco weryfikujemy zgodność składów mięs surowych oraz wyrobów gotowych.