Kaszubska Wędzarnia
Kaszubska Wędzarnia
Wędzonki z Kaszubskiej Wędzarni są wykonane tradycyjną metodą zalewową. Starannie wyselekcjonowany surowiec z najwyższej jakości klasy mięsa wieprzowego, jest układany w specjalnych kadziach i zalewany mieszanką soli i NATURALNYCH PRZYPRAW, takich jak: liść laurowy, ręcznie tłuczony pieprz, chrzan, czosnek. Produkt nie jest formowany, jego kształt jest tradycyjny i wynika z anatomii mięśnia. Produkty są wkładane w specjalnie zaprojektowane siatki, które podnoszą ich walory wizualne, ale również są łatwo zdejmowalne dla konsumenta, pozostawiając lekką fakturę na wyrobie gotowym.
Najważniejsze jest LEŻAKOWANIE. Produkty spokojnie czekają na przepeklowanie, nabranie soczystości i niepowtarzalnie naturalnego smaku tradycji!!
Końcowym etapem produkcji jest WĘDZENIE drewnem bukowo – olchowym. Tradycyjna wędzonka otulona wyrazistym posmakiem nabiera ciemno brązowego koloru.


0,5 kg
WYPRÓBUJ
W WYGODNYM
MNIEJSZYM
OPAKOWANIU


Wędzonki z Kaszubskiej Wędzarni są wykonane tradycyjną metodą zalewową. Starannie wyselekcjonowany surowiec z najwyższej jakości klasy mięsa wieprzowego, jest układany w specjalnych kadziach i zalewany mieszanką soli i NATURALNYCH PRZYPRAW, takich jak: liść laurowy, ręcznie tłuczony pieprz, chrzan, czosnek. Produkt nie jest formowany, jego kształt jest tradycyjny i wynika z anatomii mięśnia. Produkty są wkładane w specjalnie zaprojektowane siatki, które podnoszą ich walory wizualne, ale również są łatwo zdejmowalne dla konsumenta, pozostawiając lekką fakturę na wyrobie gotowym.
Najważniejsze jest LEŻAKOWANIE. Produkty spokojnie czekają na przepeklowanie, nabranie soczystości i niepowtarzalnie naturalnego smaku tradycji!!
Końcowym etapem produkcji jest WĘDZENIE drewnem bukowo – olchowym. Tradycyjna wędzonka otulona wyrazistym posmakiem nabiera ciemno brązowego koloru.

