Kaszubska Wędzarnia

Kaszubska Wędzarnia

Wędzonki z Kaszubskiej Wędzarni są wykonane tradycyjną metodą zalewową. Starannie wyselekcjonowany surowiec z najwyższej jakości klasy mięsa wieprzowego, jest układany w specjalnych kadziach i zalewany mieszanką soli i NATURALNYCH PRZYPRAW, takich jak: liść laurowy, ręcznie tłuczony pieprz, chrzan, czosnek. Produkt nie jest formowany, jego kształt jest tradycyjny i wynika z anatomii mięśnia. Produkty są wkładane w specjalnie zaprojektowane siatki, które podnoszą ich walory wizualne, ale również są łatwo zdejmowalne dla konsumenta, pozostawiając lekką fakturę na wyrobie gotowym.

Najważniejsze jest LEŻAKOWANIE – przez 14 dni produkty spokojnie czekają na przepeklowanie, nabranie soczystości i niepowtarzalnie naturalnego smaku tradycji!!

Końcowym etapem produkcji jest WĘDZENIE drewnem jabłoni. Jabłoń ma dym lekko słodki o subtelnym owocowym posmaku, dzięki czemu wędzonki nabierają delikatności i ciemnobrązowego koloru.

Wędzonki z Kaszubskiej Wędzarni są wykonane tradycyjną metodą zalewową. Starannie wyselekcjonowany surowiec z najwyższej jakości klasy mięsa wieprzowego, jest układany w specjalnych kadziach i zalewany mieszanką soli i NATURALNYCH PRZYPRAW, takich jak: liść laurowy, ręcznie tłuczony pieprz, chrzan, czosnek. Produkt nie jest formowany, jego kształt jest tradycyjny i wynika z anatomii mięśnia. Produkty są wkładane w specjalnie zaprojektowane siatki, które podnoszą ich walory wizualne, ale również są łatwo zdejmowalne dla konsumenta, pozostawiając lekką fakturę na wyrobie gotowym.

Najważniejsze jest LEŻAKOWANIE – przez 14 dni produkty spokojnie czekają na przepeklowanie, nabranie soczystości i niepowtarzalnie naturalnego smaku tradycji!!

Końcowym etapem produkcji jest WĘDZENIE drewnem jabłoni. Jabłoń ma dym lekko słodki o subtelnym owocowym posmaku, dzięki czemu wędzonki nabierają delikatności i ciemnobrązowego koloru.