Mięsa Wolnogotowane

Mięsa Wolnogotowane

Wolne gotowanie (ang. Slow cooking) to jedna z najzdrowszych metod przyrządzania posiłków. Polega na bardzo wolnym gotowaniu – nawet do 13 godzin w temperaturze około 85 stopni Celsjusza. Sous vide (fr. w próżni) to długotrwałe gotowanie potraw zapakowanych próżniowo w niskich temperaturach – około 85C. Niepowtarzalny smak bez utraty walorów smakowych i odżywczych co ma miejsce w procesie tradycyjnego gotowania.

Bez fosforanów i bez glutenu

Delikatność i kruchość potraw

Dłuższy okres przydatności dzięki zastosowanej obróbce termicznej

Możliwość zamrażania potraw

Szybkość podgrzania- tylko 20-25 minut

Aluminiowa tacka- wygoda podgrzania, brak konieczności brudzenia naczyń

Wolne gotowanie (ang. Slow cooking) to jedna z najzdrowszych metod przyrządzania posiłków. Polega na bardzo wolnym gotowaniu – nawet do 13 godzin w temperaturze około 85 stopni Celsjusza. Sous vide (fr. w próżni) to długotrwałe gotowanie potraw zapakowanych próżniowo w niskich temperaturach – około 85C. Niepowtarzalny smak bez utraty walorów smakowych i odżywczych co ma miejsce w procesie tradycyjnego gotowania.

Bez fosforanów i bez glutenu

Delikatność i kruchość potraw

Dłuższy okres przydatności dzięki zastosowanej obróbce termicznej

Możliwość zamrażania potraw

Szybkość podgrzania- tylko 20-25 minut

Aluminiowa tacka- wygoda podgrzania, brak konieczności brudzenia naczyń