Mięsa Wolnogotowane
Mięsa Wolnogotowane
Wolne gotowanie (ang. Slow cooking) to jedna z najzdrowszych metod przyrządzania posiłków. Polega na bardzo wolnym gotowaniu – nawet do 13 godzin w temperaturze około 85 stopni Celsjusza. Sous vide (fr. w próżni) to długotrwałe gotowanie potraw zapakowanych próżniowo w niskich temperaturach – około 85C. Niepowtarzalny smak bez utraty walorów smakowych i odżywczych co ma miejsce w procesie tradycyjnego gotowania.
Bez fosforanów i bez glutenu
Delikatność i kruchość potraw
Dłuższy okres przydatności dzięki zastosowanej obróbce termicznej
Możliwość zamrażania potraw
Szybkość podgrzania- tylko 20-25 minut
Aluminiowa tacka- wygoda podgrzania, brak konieczności brudzenia naczyń
Wolne gotowanie (ang. Slow cooking) to jedna z najzdrowszych metod przyrządzania posiłków. Polega na bardzo wolnym gotowaniu – nawet do 13 godzin w temperaturze około 85 stopni Celsjusza. Sous vide (fr. w próżni) to długotrwałe gotowanie potraw zapakowanych próżniowo w niskich temperaturach – około 85C. Niepowtarzalny smak bez utraty walorów smakowych i odżywczych co ma miejsce w procesie tradycyjnego gotowania.
Bez fosforanów i bez glutenu
Delikatność i kruchość potraw
Dłuższy okres przydatności dzięki zastosowanej obróbce termicznej
Możliwość zamrażania potraw
Szybkość podgrzania- tylko 20-25 minut
Aluminiowa tacka- wygoda podgrzania, brak konieczności brudzenia naczyń

